29 april

Vilken uppdatering jag har! WOHO bara dräller in inlägg efter inlägg. Blir ni inte trötta på att höra av mig? Inte det? Nähä.
 
Har inget att skriva om, i alla fall inget som är av bloggmaterial. Dagarna blir färre och färre till studenten, jag ska ha glasögon praktiskt taget hela tiden och jag har inget annat kul att berätta. Till det här inlägget får ni en konstnärlig bild. Nya Andy Warhol?
 

26 april

Tjo. Fixande tjej här. Ska alldeles strax dra till bussen och möta upp Steffi på den! Vi ska nämligen in till stan - firar 40 dagar till studenten med klassen idag så vi ska på kvällsbowling och sedan ska vi dra ut. Tänkte dock bara dra med ut fram till det att klubbarna öppnar, senare än så blir det inte för mig. Ska hem till en kompis sen om det inte blir försent och sen är jag alldeles för trött för utgång också.
 
Så kör vi nu då. 40 and counting. Och ja- jag är livrädd.
 
 

lite osäker på hur mitt hår alltid ser ut såhär i slutet av dagen

Wannabe sidecut slash hämtehår slash ett hönsbo
 

Justin Bieber i Globen - Believe Tour 2013

Jaha. Då ska jag då försöka berätta lite om det jag varit med om för bara några dagar sedan. Har fortfarande lika svårt att greppa att jag faktiskt har varit med om det. Men nu kör vi!
 
Som jag förmodligen har nämnt några gånger innan så åkte jag upp dit med Stephanie och Rebecka. Även kända som Steffi och Bex. X2000 skickade upp oss tre skåningar till Stockholm och lämnade oss en aning vilse i den stora huvudstaden i letandet efter vårt hotell. Till slut hittade vi fram och blev varmt välkomna av en tjej i receptionen som trodde Steffi stavade sitt namn med U när hon stavar med O. Antar att dialekterna förvirrar. Efter att ha pratat lite med henne, frågat när frukosten öppnade på morgonen osv fick vi då reda på att den öppnar 07:00. Även tiden då det var tillåtet att få köa till konserten. Hoppsan. Dock så räddade hon våra liv oss genom att erbjuda sig till att göra frukost till oss att ta med i och med att köket inte skulle vara öppet på morgonen.
 
Sen blev det dagen för konserten efter god middag på Vapiano och en god natts sömn i en skön hotellsäng! Vi tog tunnelbanan dit ganska tidigt, alldeles för tidigt tillsammans med flera hundra andra något exalterade tjejer med vår frukost i påsar och massa annat gott vi handlat kvällen innan. Vi letade snabbt upp vår entré där vi skulle stå och ställde oss efter de som redan hade tagit plats. Efter några få minuter släppte de in oss, dock hamnade vi inte längre än till höger om ingången då en man ville intervjua oss till Radio Stockholm. Intervjun finner ni nedan.
 
Lyssna: Justin Bieber fans utanför Globen
 
Efter att vi avslutat intervjun med den trevliga mannen så slog vi oss ner, efter hårda bud, på den kalla marken och påbörjade därför det helvete vi hade framför oss. Tuff som man är hade jag inte tagit på mig tillräckligt med kläder och fick därför spendera 11 timmar utomhus i jeans, två linnen, en långärmad, skinnjacka + sjal. Varmt och skönt! Utnyttjade toaletten och köpcentret utanför vi fick smita ut till så mycket det gick. Timmarna gick förvånadsvärt fort och vi lyckades underhålla oss med något som jag inte har någon aning om. Dagen är lite suddig om jag ska vara ärlig. Turen var att vi i alla fall kom dit så pass tidigt som vi gjorde, det gjorde nämligen att vi tillhörde den sektionen som skulle få stå längst fram bakom golden circle vilket innebar perfekta platser.
 
Det började dra ihop sig och vi började frysa mer och mer. Tillslut, efter några samtal kom min systers man dit med två filtar till oss som utan tvekan gjorde det möjligt att tänka på annat än att man frös de sista timmarna. När det började dra ihop sig så började alla slänga sitt skräp och ställa upp sig vid ingångarna. Under hela dagen hade vi fått hårda regler på att om vi sprang in i arenan så skulle de stänga av vår sektion och därmed släppa in de som stod bakom oss. De var närmre 400 personer och hamna bakom dem hade inte gett oss de platser vi köat för i nästintill 12 timmar. Vid den här tiden började jag tappa mitt humör. Jag var trött på attityden vissa människor hade omkring mig och var bara rakt upp och ner så sjukligt trött och genomfrusen.
 
Men vi blev ju tillslut insläppta och vilken lättnad det var att komma in i värmen! Eller? Nja, låt oss säga såhär. Man måste vara beredd på att knuffas om man har ståparkett. Aldrig igen säger jag. Inte på en konsert med Justin Bieber. Folk gråter, skriker och svimmar i ens omgivning när de inte står kloss intill en för att se det minsta lilla.
 
Förbandet var jättedåliga och vi blev sen lämnade till att vänta ytterligare ungefär 2 timmar till Justin Bieber kom ut på scen. Tyvärr var det en besvikelse. Konserten var G-R-Y-M med alla effekter och vad allt nu var men han var inte så energisk på scen som jag förväntat. Visade sig sedan att han gjorde ett läkarbesök dagen efter vilket hjälpte oss att dra slutsatsen om att han förmodligen inte mått så bra under vår konsert. Även att han gjorde grejer på konserten dagen efter som han inte gjorde på vår avslöjade att allt kanske inte stod rätt till när vi såg honom. Men jag är nöjd ändå! Om jag hade gjort det igen? Nej inte för alla pengar i världen. En konsert är inte till för att stå och vänta på i 14 timmar för att sedan stå och hoppa, tjoa och sjunga. Jag mådde inte bra; jag var trött och hungrig och brist på vatten vilket resulterade i att jag filmade och fotograferade i stort sett hela konserten istället för att hoppa som en galning som resten av människorna omkring mig. Bevis på att vi var trötta? Tja, Steffi fick bli buren över staketet för att hon ett tag inte alls mådde bra. Hon var förkyld ner till ryggmärgen och det är nog inget som hjälpte henne i den tryckande värme som blev bland alla knäppa människor.
 
Men det är ju inte alla som kan säga det här; jag har sett Justin Bieber live.
 
 
 
 
 
Lite smakprov till er som inte var där!
 
 
 
 
 

24 april

Så var Justin Bieber konserten över, jag är hemma i Skåne igen och räknar ner dagarna till jag ska upp till Stockholm igen och kolla på 1D! Det kommer bilder och videos från konserten + vårt köande så fort som möjligt!


au revoir!

Nu tar jag mitt pick och pack & sticker upp till Stockholm med Steffi och Bex! Vi ska bli lite mobbade för vår dialekt hade vi tänkt. I alla fall jag och Steffi med tanke på att Rebecka pratar någon dialekt jag fortfarande inte är säker på vad den är...förlåt Bex.
 
Men det är ju såklart inte det enda vi ska syssla med där upp norr mot Norrland. För vi ska på Justin Biebers konsert. Ingen big deal egentligen. Det har ju bara gått si så där lite mer än 200 dagar sedan vi fick nyheten om att vi lyckats få biljetter.
 
 
 

19 april

Skola osv osv osv
 

18 april

Vilken trött Johanna det är som skriver. Har varit uppe med tuppen imorse och på grund av en skällande hund under natten så har jag inte kunnat sova så värst bra. Tack för den Alice. Verkligen.
 
Sitter och kollar på tv och det är väl ungefär vad jag tänker göra resten av kvällen också. Tanken är att jag ska lägga mig tidigt så jag orkar gå upp tidigt imorgon igen och sedan inte vara så trött på kvällen då jag ska träffa en kompis. Kan ju vara kul om jag är ett vaket sällskap, eller det är kanske bara jag som tycker det.
 
Resten av helgen blir rolig med stort R - lördag är det dags för de sista delarna av min CAE exam (så kanske inte bara roligt) men sen ska jag även sticka till Stockholm på söndag. Heeeelt OK för den resan leder nämligen fram till Justin Bieber konserten på måndag. Excited excited.
 
Tummen upp för att det snart är helg och JB konsert!
 

filosofi


Jobbguide från arbetsförmedlingen

Nu kastas vi in i vuxenvärlden! Fick hem en broschyr där man bland annat i början av den ska "fyll i formuläret för att samla tankarna och skapa en snabb bild av dig själv". Här är vad jag svarade:
 
-Datum: 16 april 2013
-Jag heter Johanna
-Jag fyller 19 år den 14 juni
-Jag föddes i Ystad och bor nu norr om Helsingborg tillsammans med mamma, styvpappa och vovve
 
-I framtiden vill jag bo i London
-Jag pluggar på samhällslinjen
-På fritiden brukar jag oftast lata mig och träna men skulle även vilja resa mer
-Den här tiden nästa år är jag 19 år, förhoppningsvis i England
 
-Jag skulle vilja vara bäst i världen på att dansa
-Jag hade velat uppfinna facebook eller twitter
-Jag skulle vilja uppfinna en maskin som spelar upp dina drömmar du haft under natten
-Zooey Deschanel spelar mig i filmen om mitt liv, eftersom hon är rolig och underbart awkward
 
-Om tio år tror jag att jag har ett jobb och någon jag vet jag vill leva med
-Jag blir lycklig av släktträffar, vänner, musik, fint väder och skidåkning
-Jag blir arg av spydiga människor och när jag har fel
-Jag har slutat bitat på naglarna och börjat vara uppe alldeles för sent
 
-Jag samlar på väskor och plånböcker
-Jag är stolt över min mamma
-Mina förebilder är mamma och min kompis mamma eftersom de är självständiga och starka
-Mitt drömyrke är projektledare på antingen ett skivbolag eller i ett managment men det skulle också vara kul att jobba på ungdomsmottagning
 
Favoriter...
Maträtt: All pasta
Land: England eller Grekland
Uttryck: "Helt sjukt...." För att försöka mildra ner användningen av mina svordomar
TV-serie: New Girl
Låt: Falling In Love - McFly
Lag: Öhm...HIF?
Bok: Gillar många, har ingen direkt favorit!
Kläder: Jeans + converse alternativt shortsdress på sommaren
Hemsida: Tumblr
Person: Finns många jag gillar! Mina närmsta vänner är alltid favoriter för mig.
Djur: Hundar
Affär: H&M, Topshop
 
 

14 april

Om exakt en vecka sitter jag på ett hotellrum i Stockholm med Stephanie och Rebecka! Om en vecka och en dag exakt så har jag varit på Justin Bieber konserten. Ganska deprimerande med tanke på att den vid det fallet är över. Men hoppa tillbaka några timmar och jag står i ett publikhav med töntiga mobiler viftande i luften med färgen lila. BIEBER ALL THE WAY. I alla fall för några timmar!
 
Jag tror inte att jag kommer vara så samlad som jag vill påstå att jag kommer vara. Klart jag kommer flippa när jag har honom framför mig men om det skulle vara så att någon ser mig tänker jag låtsas som att han eller hon inte känner mig för att förtrycka pinsamma reaktioner.
 
Nu ska jag hoppa i säng! Tidig dag imorgon. Yessss. Gotta love it.
 
 
 

13 april

Hoppsan. Hej! Dött på bloggen av många anledningar; har haft mycket skolarbete som jag faktiskt har gjort ordentligt för en gång skull och sen lite annat! För att släta över min uppdatering (vet att du Emilia älskar min blogg så det här inlägget är till dig) så får ni några bilder från när jag och mamma var ute på långpromenad med vovven!
 
 

i skolan idag

 

upprop på högskoleprovet i helgen:

"Johanna.....Walldow...de Marke."
Kunde absolut inte hålla mig för skratt. Varför? Tja kanske för att det inte finns ett enda 'K' i något av mina namn.
 

possibly the best show ever


9 april

Tjosan, glad tjej här! Har precis spenderat några timmar med Bebban på gymmet så nu är jag fit for fight för att plugga. Eller inte. Vill helst bara ta en dusch och sedan krypa ner i min säng. Men det går ju inte! Har lite uppgifter att göra till imorgon, bland annat inför ett prov så måste trycka in lite information till. Gjorde den muntliga delen av min CAE-exam idag och det gick bättre än vad jag förväntat mig. Lite tunghäfta när jag skulle kommentera en bild men herregud, 30 sekunder är ingenting att få fram sin åsikt på haha. Hopplöst.
 
Bjuder på min lilla gråde jag gjorde på bilden igår. Är ytterst stolt över honom. Min lilla prins som för övrigt verkligen ÄR hopplös. Han har inga ben. Fattaru'?
 

8 april

Sitter på bussen och försöker reda ut om jag behöver datorn idag eller inte. Egentligen kan det kvitta för den ligger hemma på golvet där jag lade fram den för att just inte glömma den.

I alla fall så är det en bra dag idag! Har lite nya planer på vad jag ska hitta på den närmsta tiden och det är super duper exciting! I de här planerna involveras Justin Bieber konsert, One Direction (kanske inga nyheter), balen och studenten närmar även sig men sen så ska jag upp till Peace&Love i år igen! Kommer jättemånga bra artister (Ben Howard!!!!!) och så får jag träffa Stina!! Men innan dess så ska jag till Frankrike med min morbror och kusin Gry! Ska klättra nere någonstans söder om Paris och sedan turista omkring i Paris. Om jag längtar? Jodå. Nästan så att det blir värt att spendera min födelsedag i en bil.


tyzkland

Precis kommit hem! Har varit i Tyskland under dagen och handlat in diverse grejer inför studenten i.e lite champagne och sådant därat!
 
Ska krypa ner alldeles strax - ska nämligen skriva högskoleprovet imorgon och vill inte vara trött för en gångs skull!
 

trött

Kunde inte sova igår tack vare för att jag sov länge dagen innan. Ovanpå det har jag mycket att tänka på + att skolarbetet har börjat ta ikapp sig lite nu efter min långa, långa paus. Som ni såg i inlägget under det här så har studentmössorna kommit idag vilket är superduper roligt. Ganska overkligt.
 
Ska plugga klart det sista för kvällen innan jag ska bädda rent i sängen och sedan krypa ner. Kan inte vänta!

3 april

Gissa vad...?
Världens lyckligaste tjej har äntligen fått sin studentmössa! Om 63 dagar smäller det! Men fram till dess ska jag gräva ner mig i lite plugg. Precis som det borde vara på JHG då med andra ord.
 
 

run dmc

 
Sitter i min goa pyjamas jag köpt i Thailand efter ett träningspass och funderar på om jag ska öppna mitt påskägg. Förmodligen blir svaret JA på den frågan efter att jag har publicerat det här inlägget.
 
 

beställt ny studentklänning!

Nu håller vi tummarna för att den passar! Dimper förmodligen ner i brevlådan vilken dag som helst...
 
Från asos!

2 april

Idag är det 20 dagar till Justin Bieber och idag slog verkligheten till mig rejält...nästintill med en tegelsten i fejset. Studentmössorna har kommit?!?!?!?!?!?! Vi får dem imorgon iiiiih. Vet inte riktigt vad jag känner men...iiiih.
 
Första riktiga skoldagen idag på fem veckor. Kändes annorlunda...hade dock bara en lektion (franska) och vi satte gång med ett nytt tema direkt så det var helt OK. Det sätter dock igång ganska rejält imorgon. Börjar klockan åtta med en kort muntlig genomgång inför Cambridge (CAE), därefter blir det SYV-information, Rebecka, Frida och jag ska köra genom vår presentation tills fredag, studentmössorna ska delas ut, jag ska ha möte med SYV om en utbildning jag är nyfiken på och jag ska ha lektioner mellan det här.
 
 
 

RSS 2.0