Jag må vara sjuk...

...men orken av att skriva en labbrapport består. Sex sidor labbrapport: CHECK! ;)


Geografi; check

Så skönt att ha geografin klar!!! Redovsningen gick bra....tror jag haha och nu är det dags för lunch! Jag, Frida och Linnea tänker hämta lunch och sen sätta oss i parken. Myseli mys!

Hörs sen! :)

i went to pick some flowers, brought home a tree

Sprang ut som en galning efter jag kommit hem och sprang bort till en granne. Såg från bilen att de hade ett så fint körsbärsträd så då tog jag några foton på det trädet :)


Ångest över kläder

Och jag som trodde det skulle bli lättare att välja kläder när det blev varmt ute...Vet ni hur många gånger jag har bytat kläder nu? 5 gånger. Hur lyckas jag? haha :)

Tillslut blev det de här kläderna! Jag har förbjudit mig själv nu att byta resten av dagen sålänge jag inte spiller eller något...


Sitter och väntar Julias buss i värmen. De...

img_0235 (MMS)

Sitter och väntar Julias buss i värmen. Det har inte riktigt slått mig än att jag går barbent...men jag klagar inte!! ;)


.

Jag sitter ute och pluggar på en fredag...på påsklovet. Något fel är där på mig. Men vad gör det när solen skiner, det är 18 grader i skuggan, jag har ett glas med hallon juice bredvid mig och den HÄR låten spelas på repeat?


Klockan är snart fem och jag är vaken....V...

Klockan är snart fem och jag är vaken....VA?! Det är så himla itererande för jag kan inte somna om...har legat vaken i en halvtimme nu och snart börjar Ellen DeGeneres så då kan jag pusta ut. Får se om jag somnar om lite senare...tror att det är för varmt...får skälla på mamma och bengt att man inte kan elda när det inte är kallt ute!! FY FY För att jämna ut det negativa i det här inlägget (avskyr negativitet från andra) kan jag berätta hur jag har öppnat fönstret och njuter av folksången! :) Vi hörs när jag vaknat på riktigt och det är ljust ute haha


Min favorit sjunger en favorit

Klicka HÄR


Månen har trillat ner

Var precis ute med hunden en sista runda för att kika på fullmånen.

Den var inte där så nu går jag och lägger mig!

 


Jag borde få en hedersmedalj

....jag dammsugade precis upp en spindel. Fan vad modig jag är.Påskmarknad

Nu sticker jag iväg på påskmarknad! Får se om jag hittar något men sen när har jag inte hittat något fint där? haha På mig har jag min nya och fina blus!


VÅR?!

Förstår inte vad det är som alla pratar om: "idag känns det verkligen som om våren har kommit", "idag har jag suttit ute hela dagen". Solen har glömt ett litet ställe kallat västkusten i Skåne. Här är ingen sol här är inte ens en liten blå himmel. Allt är grått grått grått.

Regnet får vi ju heller inte glömma.


Nationella i engelska

...är avklarat!! Det gick nog ganska bra... hon bad mig sluta prata och ville höra Markus och Stephanie prata mer...ooops hehe

Nu är det dags för idrotts teori!
Dagar timmar till påsklov: 2h & 15 min

 


Känns bra...

..att jag kanske har brutit min älskade Emilias finger. Det lyckades jag tydligen med när vi kidnappade henne inför hennes överraskningsfest när jag smällde igen bakluckan.

Förlåt...


Vår fina (vinnande) tårta

Frida la upp två bilder till på facebook som jag nu tänker dela med mig.Tårtbak med ögonbindlar

På början av eftermiddags lektionen sa våra lärare till oss att A-klassen skulle gå ner i källaren till Universalen och B-klassen skulle stanna kvar och skriva utvärdering. Varför vi skulle gå ner var för att vi skulle börja på ett nytt projekt. Jag kan ju säga att jag var inte särskilt glad när de sa att vi direkt skulle börja på ett nytt tema och en ny uppgift.

När min klass kommer ner så har två av våra lärare tagit upp en power point med överskriften: historia i vetenskapen. Den ena läraren säger åt oss att det här kan vi anteckna så i alla fall jag tar upp mitt block och börjar så smått göra mig klar för att lyssna. Men när de säger att vi kommer behöva lite rekvisita för en kommande grupp uppgift börjar ganska många förstå att det ändå inte ska bli någon lektion.

In på en vagn rullar lärarna in tårtbottnar, grädde, sylt, ananas och smarties. Det gick alltså ut på att vi skulle baka en tårta på tio minuter....men ögonbindlar på. Jag är ganska nöjd med min skola ja hahah
Det var skit kul och min grupps tårta vann!! wohoo


Här är två bilder jag tagit från skolans hemsida!


klappat och klart

Det är så JÄKLA skönt att vara klar med allt som har med miljöprojektet att göra!
-Lämnat in den skriflitga delen: CHECK
-Redovisat i 20 (!) min: CHECK
-Är nöjd med det vi gjort: CHECK

Den sista redovisningen slutade halv elva så vi gick och åt lunch och sen gick vi till en affär så Rebecka köpte en present till hennes mamma. Det händer inte så mycket mer idag..lektionen börjar om en halvtimme, vi ska antagligen spela tetris till det börjar. Hörs kanske senare. Måste stanna kvar med Frida och jobba med geografin men det ska inte ta så lång tid!


final countdown

Nu gäller det. Imorgon är det dags för vår presentation till miljöprojektet vi slitit apor som med. Vi blev äntligen klara idag och allt som allt blev det 17 sidor. Nu gäller det bara för oss att öva in det vi ska säga så vi äger på det imorgon!

Så som ni kanske då förstår har jag inte riktigt tid med att sitta här nu utan jag ska förebereda vad jag ska säga!


6 april

Nä asså jag vill bara lägga mig ner och sova. Mina skolkrafter börjar ta slut nu. PÅSKLOV KOM LITE SNABBARE FÖR FAN. Har gymmat imorse med Linnea, var väl kanske inte världens effektivaste men något fick jag gjort i alla fall! Sitter i soffan nu och väntar på de andra två goofies som vi ska jobba lite på vårt miljöprojekt med.

Dagar till påsklov: 10


10 saker jag TÄNKER göra

  1. Skriva till någon på facebook jag inte känner. Från ett ANNAT land. Google translate, jag litar på dig.
  2. Ha en kväll med kompisar där vi bara äter kakor. Någon?
  3. Titta på precis varenda film med en skådespelare/skådespelerska som getts ut
  4. Gå omkring med omaka strumpor en hel dag varje dag är en sådan dag.
  5. Åka till London, åka röd sightseeing buss, sitta där uppe och fotografera med vinden i håret. Det ni!
  6. Släppa ner ett suddigum i trapphuset i skolan. Vi har spiraltrappa så i hålet i mitten ska det flygas suddi!
  7. Få ett skrattanfall i ett bibliotek. Tanja, antar du utmaningen?
  8. (Tvinga en kompis att) beställa mat på en restaurang med betoningsfel.
  9. Hoppa hoppsa-steg genom hela shopping gatan i stan
  10. Åka upp och ner i en rulltrappa 10 gånger. Fem upp & fem ner.

Jag återkommer när jag åstadkommit något utav det här.

10 minuter senare
Tanja har skickat ett sms:
"Ha en kväll med kompisar där vi bara äter kakor"
"Få ett skrattanfall i ett bibliotek"
"Tvinga en kompis beställa mat på en restaurang med betoningsfel"
"Hoppa hoppsa-steg genom hela shopping gatan i stan"
"Åka upp och ner i en rulltrappa 10 gånger. Fem upp och fem ner"
JAG ANTAR HÄRMED DESSA.
Så, hur tycker ni jag ska göra? Ska det här filmas eller vad tycker ni?


Gottar

Går omkring och gottar mig för att jag är en av de få i klassen som INTE har blivit förkyld! Hur härligt är inte det på en skala? Gick omkring lite förra veckan och skröt om hur frisk jag var så alla varnade mig att om jag inte slutar säga så skulle jag nog se på en förkylning. Vill bara säga en sak...

Vilken förkylning? ...mohaha

in school

Nu har jag landat i skolan. Sitter i ett grupprum med Rebecka och ska spela tetris tills Frida och Linnea kommer. Det finns alltid tid för att spela tetris.

Kom ihåg det barn. Det finns alltid tid för att spela tetris.

latmaskar mig

Bytte till den bärbara datorn och la mig i sängen istället. Har gjort klart franskan i alla fall! Imorgon är det nya tag och då ska jag börja på ergonomi uppgiften vi har att göra! Jobba jobba jobba plugga plugga plugga à la hipp hipps skånska dialekt.

 


3-steg

 

Tog en paus från plugget, snappade ett foto och satte mig ner vid Lightroom för att redigera bilden lite! Vad tycks? :) Den första bilden är orginal så att säga, där har inga ändringar gjorts. Den andra bilden har det gjorts lite ändringar, jag har bland annat ökat fyllnadsljus, använt mig av ett skugg verktyg som gör vissa partier ljusare (ögonen). Har även förstärkt färgen i ögonen och gjort färgen djupare. Den tredje bilden har jag satt dit lite värme i den genom att lägga på en mer gul ton. Har även ändrat färgen på ögonen från blå till grön och skapat lagt på lite mer svärta i bilden.

 


RSS 2.0